Ιούλιος 18 2012
Σχόλια: Comments Off

Πρωτιές της Ελλάδας στην Έρευνα του ΙΑΒ Europe

Online Sales Increase

Οι πρωτιές της Ελλάδας στις online πωλήσεις σύμφωνα με την έρευνα της IAB Europe

Ενδιαφέροντα στοιχεία για τις πανευρωπαϊκές επιδόσεις στις online πωλήσεις. Μπορεί η χώρα μας να είναι η μικρότερη online αγορά στη Δυτική Ευρώπη ωστόσο, με 19,7%, παρουσίασε την υψηλότερη ανάπτυξη από κάθε άλλη. Έτσι ξεπέρασε μάλιστα για πρώτη φορά σε διαφημιστική απορρόφηση το φράγμα των 100 εκατ. ευρώ. Γενικότερα, οι online πωλήσεις ακολούθησαν και φέτος ανοδική πορεία, αντλώντας κονδύλια ύψους 20,9 δις. ευρώ – αύξηση 14,5% σε σχέση με το 2010 – έστω και αν, ως επίδοση, υπολείπετε ακόμα των ΗΠΑ.

Οι μεγαλύτερες αγορές στις online πωλήσεις είναι αυτές της Μ. Βρετανίας, της Γερμανίας και της Γαλλίας, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η χώρα μας προπορεύεται της Σλοβακίας, Σλοβενίας, Βουλγαρίας, Κροατίας, Ρουμανίας, Σερβίας. Η Μ. Βρετανία είναι επίσης η χώρα όπου το online έχει το υψηλότερο μερίδιο αγοράς με 35,9% μπροστά από το 28.9% της Τσεχίας και το 27,9% της Ολλανδίας και της Δανίας – ενώ η Ελλάδα στις online πωλήσεις βρίσκεται στην τελευταία θέση με 6,8%. Σε ότι αφορά δε το ποσοστό αύξησης πρώτη στη λίστα κατετάγη η Ρωσία με το εντυπωσιακό ποσοστό 55,5% – ξεπέρασε το 1 δισ. ευρώ σε έσοδα – ενώ ακολουθούν μεταξύ άλλων η Κροατία με 40%, η Σερβία με 35,6%, η Τουρκία με 22,4%, η Μ. Βρετανία με 14,3% και η Σουηδία με 14,1%. Τέλος σύμφωνα με την αναφορά του IAB Europe στο διαδίκτυο συχνάζει το 49,3% των Ελλήνων, όταν ενδεικτικά το αντίστοιχο ποσοστό στις online πωλήσεις φτάνει στην Ολλανδία το 93,6%, στην Ισπανία το 60,3%, στην Τουρκία το 42,5% και στη Σουηδία το 89,5%.

Πηγή: Daily Fax

Εκμεταλλευτείτε την άνοδο του ηλεκτρονικού εμπορίου και αυξήστε τους υποψήφιους αγοραστές των προϊόντων σας. Εμπιστευτείτε την εμπειρία της Plushost.gr για να αποκτήσετε ηλεκτρονικό κατάστημα. Δείτε τα χαρακτηριστικά της προσφοράς μας για την κατασκευή e shop.

Κλείσιμο 

Περιοχή πελατών