fbpx

Ο καλύτερος έμπορος είναι αυτός που έχει το ΣΧΕΔΙΟ να φτάσει στα ΚΕΡΔΗ. Εσύ!

Κάθε επιχειρηματίας, μικρός ή μεγάλος ξεκινά και αναπτύσσεται θέτοντας τους δικούς του στόχους. Σε οποιοδήποτε στάδιο του κύκλου ζωής τους, δύο επιχειρήσεις που έχουν παρόμοιο αντικείμενο, το πιθανότερο είναι να μην χρειάζονται τα ίδια πράγματα. Μπορεί η μία να εισάγει η ίδια και η άλλη να παράγει προϊόντα. Η μία να είναι μεγάλη αλυσίδα και η άλλη «μπουτίκ» με μικρή αποθήκη και περιορισμένα αποθέματα, αλλά με αρκετά φυσικά σημεία πώλησης. Η μία να έχει μικρό περιθώριο κέρδους και η άλλη μεγαλύτερο. Απευθύνονται και οι δύο στο ίδιο κοινό, καλύπτουν την ίδια ανάγκη με εφάμιλλα ή και ίδια προϊόντα. Και μάλιστα, μπορεί να προσφέρουν τα προϊόντα τους στην παρόμοια τελική τιμή. Δεν έχουν όμως τις ίδιες δυνατότητες για επένδυση στην επικοινωνία, για παροχή κινήτρων αγοράς όπως π.χ. συχνές εκπτώσεις ή συνδυαστικές προσφορές, πρόσβαση σε προμηθευτές κλπ.

Η εισαγωγή της ψηφιοποίησης του commerce διευκόλυνε τον καταναλωτή και διεύρυνε την επιχειρηματική «περιοχή» κάθε εμπόρου, εκμηδενίζοντας την απόσταση των δύο μερών. Μείωσε τους χρόνους και αύξησε την παραγωγικότητα. Προσοχή όμως! Οι μέθοδοι, οι αρχές και η ποιότητα της σχέσης, δηλαδή η ουσία του δίπολου έμπορος-καταναλωτής παρέμειναν όπως ήταν πριν από την εποχή της ψηφιοποίησης. Συνεπώς business wise ο επιχειρηματίας πρέπει να διατηρεί τη σχέση του με τον πελάτη του υγιή και λειτουργική ανεξάρτητα από το «κανάλι».

Στην Plushost επενδύσαμε σε τεχνογνωσία αλλά και «ζυμωθήκαμε» μαζί με τους επιχειρηματίες που μας εμπιστεύονται τα τελευταία 25χρόνια. Η κατανόηση του τί σημαίνει «επιχειρώ» συνυπάρχει με την τεχνογνωσία για το πώς να «επιχειρώ» στο ψηφιακό περιβάλλον.

Η μελέτη του ανταγωνισμού σας ξεκινάει με την ανάθεση (και τέλος πάντων πολύ πριν το λανσάρισμα της νέας πλατφόρμας σας) και δεν σταματά ποτέ. Η ταχύτητα αντιδράσεων δεν είναι μόνο θέμα καλών προθέσεων. Χρειάζεται τεχνογνωσία και εργαλεία. Στην Plushost από την πρώτη μέρα λειτουργίας της πλατφόρμας έχετε, με το πάτημα ενός κουμπιού, την γνώση για την τελική τιμή ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ προϊόντος είναι ανταγωνιστικό με τα δικά σας. Έτσι μπορείτε να σχεδιάσετε κάθε σας δράση έχοντας real time κατανόηση των ευκαιριών από τη γνώση αυτή καθ’ αυτή. Αυτή η εφαρμογή, όπως και κάθε άλλη, που υπάρχει ή θα ζητηθεί σε δεύτερο χρόνο, περιλαμβάνεται στις by default υπηρεσίες μας και όλες μαζί περιλαμβάνονται στην αμοιβή μας.

Όπως ας πούμε οι λύσεις devmark. Σε ένα οποιοδήποτε φυσικό κατάστημα, οποιαδήποτε στιγμή, ο έμπορος μπορεί να συνδέσει εμπορικά, χωρίς δεύτερη σκέψη, δύο συμπληρωματικά προϊόντα. Για παράδειγμα, ένα παντελόνι με ένα πουκάμισο ή μια κατσαρόλα με ένα σουρωτήρι, δημιουργώντας ένα «πακέτο». Για εμάς στην Plushost τέτοιες δράσεις είναι αδιανόητο να κοστολογούνται adhoc μιας και η καθημερινότητα στο e-commerce βιώνεται με την ταχύτητα και τις δυνατότητες του φυσικού εμπορίου. Η κοστολόγησή του καθιστά την υιοθέτησή τους ακριβή υπόθεση και η μη υιοθέτησή τους υποσκάπτει τα θεμέλια της κερδοφορίας. Ένα τοξικό αδιέξοδο που κάνει τη ζωή του επιχειρηματία δύσκολη. Στην Plushost πιστεύουμε πως ο επιχειρηματίας πρέπει να βιώνει την απόλυτη εμπειρία service. Κάνοντας τη ζωή του εύκολη μπορούμε να υπηρετούμε τον λόγο της δικής μας επιχειρηματικής ύπαρξης και κουλτούρας.

Δράσεις σαν αυτές δεν έχουν μόνο ψυχολογικό χαρακτήρα. Συμβάλουν θεμελιωδώς στην επιχειρηματική σας επιτυχία. Όπως στο φυσικό κατάστημα τέτοιες δράσεις ανεβάζουν την απόδειξη, έτσι το devmark ανεβάζει το καλάθι στο e-commerce.

Η εξειδίκευσή μας ξεκινάει από την κατανόηση του βάθους και της έκτασης των ομοιοτήτων και των διαφορών που έχουν μεταξύ τους τα θέλω των επιχειρηματιών που αποτελούν τον κορμό του κλάδου του e-commerce στην Ελλάδα.

Στο σκληρό ανταγωνιστικό περιβάλλον του ψηφιακού commerce κατανοούμε την αξία κάθε στρατηγικής επιχειρηματικής επιλογής και είμαστε σύμμαχοι στην μελέτη, τον σχεδιασμό και την υλοποίηση για την επίτευξή του κάθε στόχου.

Υπάρχουν επιχειρήσεις που για λόγους επιβίωσης του project πρέπει να περιορίσουν την συμμετοχή στο revenue που προέρχεται από πλατφόρμες σύγκρισης τιμών.  Αντίστροφα, υπάρχουν επιχειρήσεις που η αύξηση του ποσοστού τζίρου από αυτή την πηγή είναι το κερασάκι στην τούρτα τους. Η ομάδα μας έχει υπηρετήσει και τους δύο στόχους, και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία.

Ο καθένας από εσάς ξέρει καλύτερα από οποιονδήποτε τις ουσιώδεις διαφορές που έχουν στο business και στην κερδοφορία  το «ρευστοποιώ στο e-shop εμπόρευμα από το φυσικό μου κατάστημα» και το «φέρνω εκπτωτικό εμπόρευμα για να το ρευστοποιήσω στο e-shop μου».

Λόγω της κατανόησης της διαφοράς των δύο αυτών τακτικών ενεργειών στο επιχειρησιακό σας πλάνο, στην Plushost τις αντιμετωπίζουμε ως δύο διαφορετικές προκλήσεις. Και σχεδιάζουμε μαζί σας τον καλύτερο τρόπο, χρόνο, και τακτικές media.

‎Είμαστε αποτελεσματικότατοι, για την ακρίβεια, είμαστε βραβευμένοι για τις ικανότητες της ομάδα μας στην οικοδόμηση ή την αναδιατύπωση της στρατηγικής επίτευξης των επιχειρηματικών σας στόχων. Είναι μέρος της καθημερινότητάς μας να συμβάλουμε στον επανασχεδιασμό όλων των κρίσιμων διαδικασιών και ροών για να επιτύχετε τους στόχους σας.

«Μπαίνοντας» μέσα στην επιχείρησή σας μαθαίνουμε τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της. Μαθαίνουμε πώς πουλάτε, ποιες είναι οι διαδικασίες προμήθειας, εκτέλεσης των παραγγελιών, διαχείρισης των αποθεμάτων κλπ. Γινόμαστε μέλη της ομάδας σας. «Μπαίνουμε στα παπούτσια σας» είτε σε επίπεδο επιχειρηματικό είτε σε επίπεδο λειτουργικότητας/εφαρμογών, είτε marketing. Κι αφού μελετήσουμε σε βάθος το project σας, υποβάλουμε το σχέδιο για τη νέα σας πορεία στο e-commerce universe.

Χτίζουμε αυτή τη σχέση με σεβασμό στο κάθε ευρώ σας. Αυτό δημιουργεί τον «ικανοποιημένο πελάτη Plushost». Έναν πελάτη που γίνεται συνεργάτης. Έναν συνεργάτη όπως ο κος Λάμπρος Κόνιαρης, της KoniarisShoes. Πήραμε την έγκρισή του να δημοσιεύσουμε ένα κομμάτι από μια πρόσφατη επικοινωνία του με τον Θανάση Καμέα, CΕΟ και ιδρυτή μας. Την παραθέτουμε αυτούσια:

«Στο παρελθόν ταλαιπωρηθήκαμε πολύ στο κομμάτι e–commerce, αναζητούσαμε συνεργάτες που θα κάνουν πράξη ό,τι μας υποσχέθηκαν και θα φέρουν το αποτέλεσμα. Με εσάς, από την πρώτη ημέρα συνεργασίας είχαμε καλή επικοινωνία, δυνατή χημεία μεταξύ μας και η χιλιομετρική μας απόσταση δεν αποτέλεσε ποτέ εμπόδιο. Νιώθουμε κάθε στιγμή πως η ομάδα της Plushost βρίσκεται μέσα στην εταιρία μας. Η τεχνική υποστήριξη είναι άμεση κι αποτελεσματική κι αυτό που επιθυμούσαμε το έχουμε. Όλα τα κάνετε σωστά και στον χρόνο που μας έχετε υποσχεθεί»

Τί όμορφα λόγια! Ποια ανταμοιβή είναι μεγαλύτερη από αυτή; Τί αξία έχει το οικονομικό σκέλος οποιασδήποτε συμφωνίας μας αν δε συνοδεύεται από αυτό το αίσθημα ικανοποίησης για τον επιχειρηματία που μας εμπιστεύεται και αποδοχής και σεβασμού για τις παρεχόμενες υπηρεσίες μας;

Αν θέλετε να νιώσετε την ανάγκη να στείλετε κι εσείς ένα μήνυμα σαν αυτό, μη διστάσετε. Καλέστε μας για μια συνάντηση χωρίς καμία υποχρέωση από πλευράς σας στο 24310 31044 ή επικοινωνήστε μαζί μας μέσω του info@plushost.gr.

Προτείνουμε να διαβάσεις κι αυτά τα άρθρα:

Επικοινωνήστε μαζί μας