e-commerce as-a-service: Η ολιστική παροχή υπηρεσιών 360ο για βιώσιμη ανάπτυξη της επ-e-χείρησής σας.

e-commerce as-a-service: Η ολιστική παροχή υπηρεσιών 360ο για βιώσιμη ανάπτυξη της επ-e-χείρησής σας.

Όπως ακριβώς συμβαίνει και στη F1, η ομάδα της υπηρεσίας 360° e-commerce by plushost, είναι μια καλοκουρδισμένη και συντονισμένη ομάδα που δουλεύει με ακρίβεια δευτερόλεπτου στον «ίσκιο» σας, αλλά που χωρίς αυτή καμία νίκη δεν είναι εφικτή.

Ακρίβεια, ταχύτητα, εξειδίκευση, ομαδικότητα. Αυτή είναι η υπηρεσία 360° e-commerce by plushost.

Όμως, τί μας οδήγησε στη δημιουργία της;

Με αφορμή την αύξηση των διαδικτυακών αγορών που παρατηρήθηκε κατά τη διάρκεια των lockdown, δρομολογήθηκαν μαζικά σημαντικές επενδύσεις του κλάδου του λιανεμπορίου στο ηλεκτρονικό εμπόριο. Οι λιανοπωλητές σε όλο τον κόσμο πραγματοποίησαν και συνεχίζουν να υλοποιούν επενδύσεις 10άδων δις €, εξαγορές και συνεργασίες. Αλλά φυσικά, δεν είναι όλες οι επιχειρήσεις λιανικής σε θέση να λειτουργούν ή να επεκτείνονται στο διαδίκτυο, κυρίως λόγω της δαπανηρής και περίπλοκης τεχνολογίας και υποδομής που απαιτείται, ενώ επιπλέον η ταχύτητα των μεταβολών στην ψηφιακή τεχνολογία καθιστά το εγχείρημα ακόμα πιο δύσκολο.

Εδώ έρχεται το «ηλεκτρονικό εμπόριο ως υπηρεσία» – ένας όρος που χρησιμοποιείται στο εξωτερικό για να περιγράψει εταιρείες που προσφέρουν τόσο το λογισμικό όσο και τις υπηρεσίες που απαιτούνται για να βοηθήσουν τα brands να λειτουργούν και να μεγαλώσουν στο διαδίκτυο.

Η επιτυχία του e-commerce δεν είναι εγγυημένη. Μελέτες δείχνουν ότι το 90% των νεοσύστατων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού εμπορίου αποτυγχάνουν μέσα σε 120 ημέρες. Όσον αφορά τους λόγους για τους οποίους αυτό συμβαίνει, μια έρευνα marketingSignals σε 1.253 ιδιοκτήτες αποτυχημένων νεοσύστατων επιχειρήσεων του Ηνωμένου Βασιλείου βρήκε ένα συνδυασμό παραγόντων που εμπλέκονται.

Στην top δεκάδα «συναντάμε» αιτίες όπως το αδύναμο online marketing, το κακό SEO, το εσφαλμένο pricing, τη μικρή ομάδα υποστήριξης και τέλος τις περιορισμένες τεχνολογικές γνώσεις. Όλοι αυτοί οι λόγοι μιλάνε για το ίδιο πράγμα. Ο λιανέμπορος είναι καλός σε αυτό που ξέρει να κάνει. Να διαλέγει προϊόντα που θα ταιριάξουν με τις ανάγκες του κοινού του. Για όλο το άλλο απαιτούνται εξειδικευμένες γνώσεις/τεχνογνωσία. Από την άλλη, η ημιμάθεια – που σε όλα τα πεδία της ανθρώπινης δραστηριότητας είναι χειρότερη από την αμάθεια – βυθίζει τον επιχειρηματία σε μια ψευδαίσθηση.

Το e-commerce είναι πολύ πιο απαιτητικό από το commerce κυρίως λόγω της σημαντικότατης παραμέτρου της τεχνολογίας που παρεμβάλλεται μεταξύ λιανεμπόρου και καταναλωτή. Στην Ευρώπη και την Αμερική δραστηριοποιούνται 100άδες επιχειρήσεις εστιασμένες στο e-commerce as-a-service. Ακόμα και η Walmart μπήκε σε αυτό το business, η οποία ανακοίνωσε πρόσφατα ότι θα διαθέσει τη δική της τεχνολογία και δυνατότητες σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις που θέλουν να εξυπηρετούν καλύτερα τους πελάτες σε όλα τα κανάλια.

Στην Ελλάδα η μόνη εξειδικευμένη, καθετοποιημένη εταιρία αυτής της φιλοσοφίας είμαστε εμείς στην Plushost. Αρκετά πριν από την πρόσφατη υγειονομική κρίση κατανοήσαμε ότι η βαθιά εξειδίκευση στην ολοκληρωμένη παροχή υπηρεσιών προς hard core e-commerce businesses θα ήταν αυτό που θα μας καθιστούσε αφ’ ενός χωρίς ανταγωνισμό αλλά ταυτόχρονα απέναντι σε όλους. Κανένας δεν κάνει αυτό που κάνουμε εμείς, αλλά όλοι κάνουν κάτι από αυτό που κάνουμε εμείς. Το να συμπυκνώνεις το σύνολο των e-λειτουργιών, σε υποχρεώνει να κυνηγάς το απόλυτο σε ένα πελώριο φάσμα αντικειμένων και επιστημών. Αυτό που στην αρχή φαινόταν απάτητη κορυφή είναι αυτό που σήμερα μας έχει ξεχωρίσει από όλο το industry και μας έχει δώσει τη ολιστική γνώση και την «πανοραμική θέα» κάθε παραμέτρου και κάθε προβλήματος που αποτελεί  και μπορεί να απειλεί ένα e-business.

Δεν θα ήταν υπερφίαλο να πούμε ότι δεν κάνουμε απλά 360° e-commerce. Κάνουμε βραβευμένο 360° e-commerce. Τα τρία τελευταία χρόνια μαζί με τους συνεργάτες μας ιδιοκτήτες, δρέπουμε τους καρπούς των κοινών προσπαθειών μας βραβευόμενοι -ουσιαστικά- για τα αποτελέσματά μας σε επίπεδο πωλήσεων μιας κι εκεί μετριέται κάθε είδους commerce.

360° e-commerce by plushost.gr σημαίνει επιτυχία του e-shop σας από την αρχή, ως το τέλος σε όλα τα στάδια και σε όλες τις λειτουργίες. Εσείς επενδύετε το χρόνο και την ενέργειά σας στο εμπορικό κομμάτι και εμείς υλοποιούμε απαρέγκλιτα τα συμφωνημένα για το e-commerce.

e-commerce as-a-service: Η ολιστική παροχή υπηρεσιών 360ο για βιώσιμη ανάπτυξη της επ-e-χείρησής σας.

Ξεκινάμε από τον θεμέλιο λίθο την -βραβευμένη- πλατφόρμα μας που προσαρμόζεται στις ανάγκες της επιχείρησής σας, αενάως επεκτάσιμη χωρίς περιορισμούς. Η ομάδα των τεχνικών και προγραμματιστών μας θέτει στη διάθεσή σας ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ επέκταση απαιτηθεί στη διάρκεια των χρόνων, προσαρμόζοντας το «οικοδόμημα» στις απαιτήσεις του επιχειρείν, χωρίς επιπλέον κόστος. Η διαρκής παρακολούθηση σε ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ βάση των στοιχείων εκείνων που αποτελούν τα «check points» εξασφαλίζει την ομαλή λειτουργία κάθε «διαδρομής» που μπορεί να ακολουθήσει ο πελάτης σας, παίρνοντας από εσάς το άγχος του ελέγχου της ομαλής λειτουργίας.

Ζούμε σε μια εποχή που ο μέσος επιχειρηματίας κατακλύζεται από πληροφορίες. Το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι η πληροφορία μόνη της δεν συμβάλει στη γνώση και τη σοφία. Απαιτεί εξειδίκευση και τεχνογνωσία η ανίχνευση της κρίσιμης/χρήσιμης πληροφορίας και η διασύνδεσή της με άλλες. Μελετάμε τα web analytics σε βάθος. Τη δική μας ανάλυση και σύνθεση από τα στοιχεία αυτά δεν θα τη συναντήσετε πουθενά.

Ακολουθώντας όλους του κανόνες ευχρηστίας της Google σχεδιάζουμε έτσι την αρχιτεκτονική της πληροφορίας ώστε ο χρήστης να ζει μια μοναδική εμπειρία, ενώ ταυτόχρονα να περιηγείται σε ένα εξαιρετικό interface. Έτσι, από κάθε βήμα του τελικού καταναλωτή έχουν αφαιρεθεί όλα τα εμπόδια που θα μπορούσαν να τον μετατρέψουν σε bouncer. To «καλάθι» είναι για εμάς -όπως και για εσάς- το «ιερό δισκοπότηρο» του e-commerce.

Τα προϊόντα, αυτά-καθαυτά «μετριούνται» για τη δημοφιλία τους, σε τί ποσότητες είναι κάθε στιγμή το stock τους, τη σχέση τιμής με τον ανταγωνισμό, αλλά και τη διασύνδεσή τους με εποχές, περιόδους, ευκαιρίες (χειμώνας, εκπτώσεις, ονομαστικές εορτές). Όλα αυτά δεν είναι χωρίς ουσία. Αντίθετα, διασυνδέονται με δράσεις στο digital marketing. Από πληρωμένες καμπάνιες σε Social Media, Google, και στοχευμένες δράσεις email marketing με το απόλυτο εργαλείο μέχρι την διασύνδεση του καταστήματος με πλατφόρμες τύπου Skroutz.

Συνολικά, δεν κάνουμε τίποτα έξω από τη συμφωνημένη στρατηγική και κάνουμε τα πάντα ώστε αυτή η στρατηγική να υπηρετείται από εκείνο το άθροισμα τακτικών που να έρχεται το αποτέλεσμα.

Για να ελέγχετε/-αι κάθε δράση και τα αποτελέσματά της, υπάρχει ένα σταθερό βήμα reporting. Η αξιολόγησή μας είναι, ταυτόχρονα, πιστοποίηση των συμφωνημένων και κίνητρο/δέσμευση για τη διαρκή βελτίωσή μας. Μόνο έτσι ο πελάτης σας θα ζει μια μοναδική εμπειρία μέσα στο κατάστημά σας και εσείς μια μοναδική εμπειρία από το πιο πελατοκεντρικό e-commerce agency στην Ελλάδα.

e-commerce as-a-service: Η ολιστική παροχή υπηρεσιών 360ο για βιώσιμη ανάπτυξη της επ-e-χείρησής σας.

Σε αυτή τη φωτογραφία δεν σας δείχνουμε τα βραβεία μας για το 2022. Εξάλλου τα βραβεία ανήκουν στους βραβευμένους συνεργάτες μας ιδιοκτήτες e-shops που μας έχουν εμπιστευθεί.

Αυτό που θέλουμε να σας δείξουμε είναι το επίπεδο της εμπειρίας μας και το επίπεδο των υπηρεσιών που θα λάβετε αν επιλέξετε εμάς ως συνοδηγούς στο μακρύ και απαιτητικό ταξίδι του e-commerce.

360° e-commerce by Plushost σημαίνει ότι 10 εξειδικευμένες ομάδες θα είναι «πάνω» στο δικό σας e-shop. Σημαίνει συνδρομή σε κάθε βήμα. Σημαίνει βαθύ νοιάξιμο και πραγματική υποστήριξη στο επιχειρηματικό σας σχέδιο. Η δική σας επιτυχία είναι ταυτόχρονα και δική μας. Αυτό που μας δένει είναι ο στόχος. Το αποτέλεσμα. Όπως ακριβώς στη F1. Εκεί που στη χορογραφία ενός pit stop συμπυκνώνεται η τεχνογνωσία, η ακρίβεια, η ταχύτητα και η ομαδικότητα.

Εμείς είμαστε έτοιμοι και μπορούμε να δεσμευτούμε υπό συγκεκριμένες συνθήκες για συγκεκριμένους στόχους. Η πρόκληση/πρόσκληση είναι εκεί. Θα σηκώσετε το «γάντι»; Μη διστάσετε. Καλέστε στο 24310 31044 και ζητήστε μία συνάντηση με την ομάδα μας.