fbpx

Κορυφαίοι και στον επανασχεδιασμό στα e-volution AWARDS 2021

Κορυφαίοι και στον επανασχεδιασμό στα e-volution AWARDS 2021

Ποιοί είναι οι λόγοι που μας αποδόθηκε αυτή η τιμή;

Βραβευθήκαμε για τον επανασχεδιασμό και το επαναλανσάρισμα του ηλεκτρονικού καταστήματος ενός παγκόσμιου retailer με ισχυρή παρουσία και στην Ελλάδα, αφού σχεδιάσαμε και υλοποιήσαμε το νέο του  e-shop. Ένα e-shop που άλλαξε το User Experience και έφερε αξιοζήλευτα αποτελέσματα.

Ας δούμε αναλυτικά…

Η Pandora είναι από τις μεγαλύτερες εταιρείες κατασκευής χειροποίητου κοσμήματος με έδρα την Κοπεγχάγη. Στην Ελλάδα, έχει αναπτυχθεί σε 75 φυσικά σημεία πώλησης και στο e-commerce μέσω της ιστοσελίδας pandorashop.gr

Στα πλαίσια της βελτιστοποίησης της αποτελεσματικότητας του ψηφιακού καταστήματος της αλυσίδας, σχεδιάσαμε την προσθήκη εφαρμογών, οι οποίες θα αναβάθμιζαν σημαντικά το Customer Experience & Satisfaction με στόχο τη βελτίωση όλων των Metrics και τελικά την υπεροχή έναντι του ανταγωνισμού.

Η διάγνωση

Ένα τέτοιο έργο ξεκινά με την «διάγνωση» και την προϋποθέτει. Η Ομάδα eshop Upgrade μας προχώρησε λοιπόν στη διεξαγωγή των απαραίτητων UX tests με επίκεντρο τον user και σε συνάρτηση με τους επιχειρηματικούς στόχους και τα international guidelines. Επιπλέον, πραγματοποιήθηκε εκτενής Heuristic Evaluation  (ευρετική αξιολόγηση) μέσω διεξαγωγής Usability Tests (το Usability Testing αποτελεί μία από τις πιο σύγχρονες και αποτελεσματικές μεθόδους αξιολόγησης της λειτουργικότητας και της ευχρηστίας ενός ηλεκτρονικού καταστήματος). Τα Usability Tests του υπάρχοντος e-shop αλλά και των ανταγωνιστών της επιχείρησης, μας έδωσε καθαρή εικόνα και προσδιορίστηκαν σαφώς τα usability heuristics (τα ευρήματα της εν λόγω «διάγνωσης»).

Κορυφαίοι και στον επανασχεδιασμό στα e-volution AWARDS 2021

Δεδομένου ότι έπρεπε να εργαστούμε πάνω στην υφιστάμενη υποδομή, έπρεπε να διαπιστωθεί το πώς «συμπεριφέρεται» το e-shop στην εμπειρία του χρήστης σε κάθε πεδίο αυτής της επαφής: στην κεντρική σελίδα,  στις σελίδες κατηγορίας, προϊόντος, καλαθιού, ταμείου κ.λπ. Σημαντικό είναι ότι όλοι όλα αυτά τα πεδία έπρεπε να αξιολογηθούν και για κάθε είδος συσκευής: μεγάλες οθόνες, laptop, tablet, mobile.

Κορυφαίοι και στον επανασχεδιασμό στα e-volution AWARDS 2021

Το ζητούμενο

Η συμφωνία με το συνεργάτη μας ήταν να δημιουργηθεί ένα e-shop που θα υιοθετεί τουλάχιστον το σύνολο των δοκιμασμένων τεχνολογιών αιχμής που ο όμιλος χρησιμοποιεί στα αντίστοιχα ψηφιακά του καταστήματα σε άλλες αγορές που δραστηριοποιείται. Ταυτόχρονα, οι συνεργάτες μας απέδειξαν την εμπιστοσύνη τους σε εμάς, όντες «ανοικτοί» και σε προτάσεις αναβάθμισης υψηλής τεχνολογίας που δεν είχαν ακόμα ευρεία χρήση στον όμιλο.

Η πρόκληση

Η ομαλή διαλειτουργικότητα (interoperability) όλων των τελευταίων πρακτικών αναβάθμισης με δεδομένη την υποχρέωση που προέκυπτε από τον πολυεθνικό χαρακτήρα του brand, να εργαστούμε πάνω στη υφιστάμενη πλατφόρμα και υποδομή.

Κορυφαίοι και στον επανασχεδιασμό στα e-volution AWARDS 2021

Το έργο

Στη νέα αρχιτεκτονική του pandorashop.gr ο χρήστης ζει μια μοναδική εμπειρία που του προσφέρουν:

Στο στάδιο της αναζήτησης/διερεύνησης

Το νέο εύχρηστο μενού, κατηγοριοποίηση και παρουσίαση των προϊόντων (πολλαπλές εικόνες, videos, χρήσιμα bullets) για την πιο εύκολη πλοήγηση και εύρεση της επιθυμητής πληροφορίας.

Τα ακαριαία αποτελέσματα της φωνητικής αναζήτησης από την εφαρμογή Voice Search που περιλαμβάνει αλγορίθμους Elastic Search.

Κορυφαίοι και στον επανασχεδιασμό στα e-volution AWARDS 2021

Η προσωποποιημένη εμπειρία επίσκεψης με την προβολή προϊόντων ταιριαστών στο κάθε χρήστη, μιας και αξιοποιεί τη συμπεριφορά του από παλιότερες αναζητήσεις και προτιμήσεις, ανά κατηγορία και προϊόν (“smart search” και εφαρμογές Artificial Intelligence). Και όλα αυτά, χωρίς καμία υποχώρηση στην τήρηση των κανόνων GDPR.

Την αξιοποίηση των Up και Cross Selling  τεχνικών με την προβολή των εναλλακτικών και συμπληρωματικών προτάσεων που βοηθούν το χρήστη στην επιλογή του κοσμήματος που καλύπτει καλύτερα τις ανάγκες του, μέσα από εφαρμογή σύγκρισης με αντίστοιχα προϊόντα.

Στο στάδιο της παραγγελίας

Τον  εκμηδενισμό στο ελάχιστο, του χρόνου ολοκλήρωσης της διαδικασίας, για τον πελάτη που επιθυμεί να παραλάβει το προϊόν από φυσικό κατάστημα, μέσω σχεδιασμού εφαρμογής άμεσης ολοκλήρωσης της παραγγελίας απευθείας στη σελίδα του προϊόντος.

Την άμεση φωνητική ή μέσω chatbot υποβοήθηση ώστε ο user να βοηθηθεί στο να ολοκληρώσει με επιτυχία την παραγγελία του ή να αναζητήσει με ευκολία τα προϊόντα που επιθυμεί.

Κορυφαίοι και στον επανασχεδιασμό στα e-volution AWARDS 2021

Τη δυνατότητα ολοκλήρωσης της παραγγελίας μέσα σε 30″ μέσω της εφαρμογής One Click Checkout

Τη διαθεσιμότητα όλων των εναλλακτικών τρόπων πληρωμής προσφέροντας τη μέγιστη ασφάλεια συναλλαγών.

Την ελεύθερη επιλογή  μεταξύ όλων των εταιρειών courier παρέχοντας ολοκληρωμένες υπηρεσίες αυτόματης δημιουργίας αριθμοδότησης και εκτύπωσης των παραστατικών σε real time για τη διευκόλυνση όλων των logistics.

Μετά την παραγγελία

Την Online Δυνατότητα Παρακολούθηση της Παραγγελίας απευθείας μέσα από την πλατφόρμα χωρίς να γίνεται Redirect σε 3rd Party συστήματα.

Ο καταναλωτής βιώνει μια μοναδική εμπειρία, μας επιβραβεύει με μια εκρηκτική μεταβολή -στα όρια του διπλασιασμού- όλων των Metrics και σε εμάς φέρνει την αναγνώριση μιας κορυφαίας εταιρίας στο redesign.

Παράλληλα το pandorashop.gr απολαμβάνει:

Διασύνδεση με το ERP του για την άμεση ενημέρωση των αποθεμάτων, των πωλήσεων και της καρτέλας των πελατών του, ώστε να υπάρχει άμεση αμφίδρομη καταχώρηση των μεταβολών που πραγματοποιούνται σε real time.

Ακριβές και ασφαλές Sales Forecasting από σχετική tailor made εφαρμογή μας, όπου λαμβάνονται υπ’ όψιν όλες οι παράμετροι (stock, seasonality, occasions, marketing budget κλπ).

Βραβειούχο Ε-mail Marketing, του Xρυσού Βραβείου των e-volution AWARDS 2021 (δες εδώ)

Κορυφαίοι και στον επανασχεδιασμό στα e-volution AWARDS 2021

Μετά το Redesign που πραγματοποιήθηκε από την Ομάδα μας, το pandorashop.gr καθιερώνεται και στην online αγορά ως το καλύτερο e-shop της κατηγορίας.

Η διαρκής αναβάθμιση και βελτιστοποίηση μέσω της υιοθέτησης τεχνολογιών αιχμής, που μετατρέπουν την ψηφιακή αγορά σε μια προσομοίωσης της φυσικής με τα πλεονεκτήματα και τις ευκολίες της πρώτης, είναι και  λόγος της ύπαρξής μας.

Στην plushost.gr κάθε έργο το αντιμετωπίζουμε ως το μοναδικό έργο. Η επιτυχία της πλατφόρμας του συνεργάτη μας είναι αυτή που δίνει αξία στην τεχνογνωσία μας και αυτή που φέρνει τα βραβεία μας ως φυσική εξέλιξη.

Κορυφαίοι και στον επανασχεδιασμό στα e-volution AWARDS 2021

Επικοινωνήστε μαζί μας