fbpx

Κορυφαίοι των κορυφαίων στο Εmail Marketing στα e-volution awards 2021

Κορυφαίοι των κορυφαίων στο Εmail Marketing στα e-volution awards 2021

Αναδειχθήκαμε ως η κορυφαία εταιρία στην Ελλάδα για τo 2021 για την Στρατηγική Email Marketing που εφαρμόσαμε σε ένα από τα πλέον ανερχόμενα ηλεκτρονικά καταστήματα αθλητικών ειδών και αξεσουάρ, το sportspoint.gr.
Ας δούμε γιατί…

Κορυφαίοι των κορυφαίων στο Εmail Marketing στα e-volution awards 2021

Δεδομένου ότι η Sports Fashion Industry μετατρέπεται σε ένα από τα πλέον ανταγωνιστικά περιβάλλοντα στην Ελλάδα, η εταιρεία sportspoint.gr αποφάσισε να επενδύσει στο σωστό δρόμο. Αποφάσισε, δηλαδή, να επενδύσει περισσότερο στο e-commerce για να εδραιωθεί στο χώρο του Sport/Casual Fashion.

Η συνεργασία μας με την sportspoint.gr ξεκίνησε στις αρχές του 2020 και κάθε μέρα τα αποτελέσματα δικαιώνουν την επιλογή της διοίκησής της να συνεργάζεται μαζί μας. Έχοντας ήδη χτίσει εκείνο το απαραίτητο πλήθος subscribers (εγγεγραμμένων μελών) που επέτρεπε την αξιοποίησή του σε ένα επόμενο επίπεδο, συναποφασίστηκε να καθοριστεί μια συνολική στρατηγική Email Marketing.

Κορυφαίοι των κορυφαίων στο Εmail Marketing στα e-volution awards 2021

Η δυνατότητα στρατηγικής αξιοποίησης του συγκεκριμένου καναλιού έχει μεγάλη σημασία, καθώς το Email Marketing αποτελεί ένα από τα βασικότερα κανάλια Digital Marketing με το μεγαλύτερο ROI (Return on Investment), ενώ αποτελεί ένα από τα πιο αποτελεσματικά μέσα personalized επικοινωνίας που ενισχύει σημαντικά το brand loyalty και το customer confidence.

Το Email Marketing όμως αποτελεί ένα valuable channel, όταν αυτό πληροί συγκεκριμένες προϋποθέσεις και δομές. Όταν αυτό είναι τόσο εξατομικευμένο, που θυμίζει ένα ξεχωριστό “σώμα”, άρτια δομημένο και έτοιμο να ανταποκριθεί σε κάθε πρόκληση. Ένα σύστημα Εmail Marketing, με το δικό του «DNA».

Ανακαλύπτοντας το e-mailDNA by plushost.gr

Κάθε ένας από εμάς έχει το μοναδικό, δικό του DNA που μας ταυτοποιεί απόλυτα και μας κάνει μοναδικούς. Το ίδιο ισχύει και για την προσωπικότητά μας, τη συμπεριφορά μας, τις αντιδράσεις μας ως άτομα, και – στο e-commerce – ως καταναλωτές. Μόνο μια εφαρμογή που μπορεί να συγκεντρώσει τόσο προσωπικά στοιχεία καταναλωτικής συμπεριφοράς θα τολμούσε να έχει το όνομα DNA.

Εμπνευσμένη, λοιπόν, από το ανθρώπινο DNA, το όνομα της εφαρμογής προέκυψε από την ιδιότητά της να παρέχει τόσο εξελιγμένα, ξεχωριστά και personal elements, τα οποία μπορούν να θυμίσουν το πόσο personal και ξεχωριστό είναι και το ίδιο το «DNA» κάθε ατόμου/πελάτη ξεχωριστά.

Κορυφαίοι των κορυφαίων στο Εmail Marketing στα e-volution awards 2021

Η πρόκληση ήταν τέτοια, στην οποία μόνο το e-mailDNA θα μπορούσε να ανταπεξέλθει με επιτυχία: αποφασίσαμε να αποδώσουμε στον κάθε χρήστη μας μια σειρά από κωδικοποιημένες πληροφορίες που να τον καθιστούν μοναδικό, ενώ παράλληλα το τελικό αποτέλεσμα να μας επιτρέπει την υιοθέτηση μιας ενιαίας στρατηγικής για το σύνολο των subscribers.

Η ενιαία αυτή στρατηγική στόχευε στο να υπηρετείται από ένα κεντρικό μηχανισμό που θα αποφέρει την αύξηση των πωλήσεων και του ποσοστού της συνεισφοράς του Email Marketing στον συνολικό τζίρο του sportspoint.gr. Επιπλέον, μέσω targeted (στοχευμένων) ενεργειών, θέσαμε ως στόχο την αύξηση της λίστας των εγγεγραμμένων χρηστών.

Η εφαρμογή e-mailDNA δίνει τη δυνατότητα απόλυτης εξατομίκευσης μέσω των πολλαπλών υποσυστημάτων της τα οποία διαλειτουργούν (interoperate) μεταξύ τους για την άντληση των πληροφοριών και την παραγωγή του τελικού newsletter.

  • Το πρώτο υποσύστημα ταξινομεί purchase habits
  • Το δεύτερο κωδικοποιεί demographics και ανάγκες.
  • Έτσι, το τρίτο υποσύστημα έρχεται να δημιουργεί αυτόματα προσωποποιημένα newsletters με διαφορετικό περιεχόμενο και διαφορετική προσφώνηση.

Αυτό επιτυγχάνεται χρησιμοποιώντας είτε το όνομα του πελάτη, είτε μια γενικότερη προσέγγιση ανάλογα με το βάθος της προσωποποίησης που είναι την κάθε φορά επιθυμητή. Κάτι τέτοιο, με τη σειρά του, καθορίζεται βάσει των εμπορικών αναγκών, τις οποίες υπηρετεί η κάθε αποστολή.

e-mailDNA + AI:
Η ισχύς εν τη ενώσει

Επιπλέον, με τη χρήση εφαρμογής Τεχνητής Νοημοσύνης (Artificial Intelligence/ΑΙ) καταφέραμε να ανιχνεύουμε το subscription status των χρηστών (subscribed/ non-subscribed {εγγεγραμμένοι/μη-εγγεγραμμένοι} βάσει cookies) και να κάνουμε place κάθε φορά το σωστό on-site content (περιεχόμενο ιστοτόπου).

Κορυφαίοι των κορυφαίων στο Εmail Marketing στα e-volution awards 2021

Με τη συγκεκριμένη τεχνολογία επιτεύχθηκε ραγδαία αύξηση της email database μέσα από targeted ενέργειες που πραγματοποιήθηκαν, καθιστώντας το Εmail Marketing σημαντικό πυλώνα του εσόδου του e-shop, απλά με την αξιοποίηση υφιστάμενων «πόρων».

Τα αποτελέσματα της Στρατηγικής Email Marketing που μας ανέδειξε ως το κορυφαίο e-commerce agency στην Ελλάδα, ήρθαν ως αποτέλεσμα στοχευμένων αποστολών στους subscribers της sportspoint.gr που σχετίζονταν με σημαντικές εμπορικές ευκαιρίες, προβολή νέων παραλαβών, με την καταναλωτική τους συμπεριφορά, το open rate των newsletters σε συνάρτηση με την εποχή, τις όποιες προϊοντικές προτιμήσεις τους, καθώς και τις σημαντικές ημερομηνίες/ημέρες του κάθε ενός μέλους του κοινού-στόχος.

Βράβευση εκ του αποτελέσματος

Στο εμπόριο και δη στο ηλεκτρονικό εμπόριο, τα πάντα είναι μετρούμενα. Αυτό και βραβεύτηκε. Περήφανα παραλάβαμε το βραβείο που μας αποδόθηκε. Γιατί ήταν αυτό που άξιζε ο υπερδιπλασιασμός ΟΛΩΝ των metrics που συναρτώνται με το Εmail marketing.

Κορυφαίοι των κορυφαίων στο Εmail Marketing στα e-volution awards 2021

Η e-mailDNA εφαρμογή μελετήθηκε και σχεδιάστηκε για να παραμετροποιείται με βάση τις ιδιαίτερες ανάγκες κάθε ηλεκτρονικού καταστήματος και εφαρμόζεται -πλέον- ως βέλτιστη πρακτική στο σύνολο των συνεργαζόμενων με την plushost.gr επιχειρήσεων. Με απλά λόγια, πρόκειται για μια εφαρμογή που μπορεί να αποφέρει τα μέγιστα αποτελέσματα Email Marketing σε κάθε επιχείρηση, στη δική σας επιχείρηση, όποιο κι αν είναι το «DNA» της.

Μάθετε Περισσότερα.

Επιτύχετε Περισσότερα.

 

Κορυφαίοι των κορυφαίων στο Εmail Marketing στα e-volution awards 2021

 

Επικοινωνήστε μαζί μας