Αύγουστος 25 2012
Κατηγορία:
SEO
Uncategorized
Σχόλια: Comments Off

Πώς μπορεί να επιρεάσει η φιλοξενία του ηλεκτρονικού σας καταστήματος το SEO

web-hosting-eshop

Πώς μπορεί να επιρεάσει η φιλοξενία του ηλεκτρονικού σας καταστήματος το SEO

Η φιλοξενία ιστοσελίδων και ηλεκτρονικών καταστημάτων ή αλλιώς Web hosting είναι ένα θέμα που οι περισσότεροι που έχουν websites και eshop δε γνωρίζουν ότι επηρεάζει άμεσα αλλά και έμμεσα το SEO.

Υπάρχουν μια σειρά από παράγοντες που καθορίζουν σε αισθητό βαθμό τη διαφοροποίησή σας από τον ανταγωνισμό και είναι ιδιαίτερα χρήσιμο να το έχετε υπόψη σας κατά την διαδικασία επιλογής του server φιλοξενίας του website ή του eshop σας.

Αρχικά θα πρέπει να δώσετε σημασία για άλλα websites ή eshops που μοιράζονται την ίδια IP που θα φιλοξενηθεί το eshop σας. Όταν επιλέγετε hosting με μοναδικό κριτήριο την τιμή γλυτώνετε χρήματα αλλά πολλαπλασιάζετε τις πιθανότητες εμφάνισης προβλημάτων που ενδεχομένως να πλήξουν την αξιοπιστία του ηλεκτρονικού σας καταστήματος.

Εάν δεν επιλέξετε με προσοχή την εταιρεία στην οποία θα φιλοξενηθεί το ηλεκτρονικό σας κατάστημα τότε μπορεί να εμφανιστούν μερικά ανεπιθύμητα αποτελέσματα όπως downtime, αργή ταχύτητα φόρτωσης ή παραβιάσεις των κανόνων κατάταξης στα οργανικά αποτελέσματα της Google και στις υπόλοιπες μηχανές αναζήτησης.

Έτσι όταν επιλέγουμε ένα πακέτο shared hosting μοιραζόμαστε τον ίδιο χώρο με αρκετές δεκάδες άλλα website και eshop που για διαφόρους λόγους προβολής τους παραβιάζουν τους κανόνες της Google. Έτσι με αυτόν τον τρόπο μπορεί να βρεθείτε σε άσχημη θέση χωρίς να φταίτε στο παραμικρό και δίχως να έχετε εφαρμόσει ανεπιθύμητες τεχνικές προώθησης. Βέβαια δεν μπορείτε να γνωρίζετε εκ των προτέρων εάν πρόκειται να συμβεί κάτι τέτοιο αλλά μπορείτε να ελαχιστοποιήσετε τις πιθανότητες συγκρίνοντας και επιλέγοντας μία δοκιμασμένη εταιρία για να φιλοξενήσετε το ηλεκτρονικό σας κατάστημα.

Γνωρίζετε πόσο uptime χρόνο έχει το ηλεκτρονικό σας κατάστημα; Εάν φιλοξενείτε το ηλεκτρονικό σας κατάστημα σε μία εταιρία που αντιμετωπίζει συχνά προβλήματα με το δίκτυό των server της και το data center που φιλοξενούνται τα websites «πέφτει» σε τακτά χρονικά διαστήματα, τότε για τους σκοπούς του search engine optimization θα αντιμετωπίσετε σημαντικές επιπτώσεις.

Εάν οι χρήστες του ίντερνετ και οι αράχνες των μηχανών αναζήτησης δεν είναι σε θέση να επισκεφτούν τις ιστοσελίδες σας τότε αυτό συνεπάγεται άμεσα σε μια μείωση της κίνησης του traffic, που κατά επέκταση αυτό είναι ένας προάγγελος φτωχών κατατάξεων στα οργανικά αποτελέσματα της Google.

Θα πρέπει λοιπόν να δώσετε αρκετοί προσοχή και στο κατά πόσο προσφέρεται κάποιο εγγυημένο uptime του server και στο τι λένε οι χρήστες για την εταιρία με τα σχόλιά τους.

Πόσο γρήγορος είναι ο server που θα φιλοξενήσει το ηλεκτρονικό σας κατάστημα;

Είναι γνωστή η προτίμηση του Google για ηλεκτρονικά καταστήματα που προσφέρουν καλύτερη εμπειρία στο πελάτη τους και ένας σημαντικός λόγος είναι η ταχύτητα απόκρισης του ηλεκτρονικού καταστήματος. Η ταχύτητα διαβάσματος του ηλεκτρονικού καταστήματος είναι επίσημα ένας από τους παράγοντες της Google που χρησιμοποιούνται αφού η ταχύτητα φόρτωσης έχει ενταχθεί στον αλγόριθμο κατατάξεων και δίδεται μεγάλη σημασία σε «ελαφρύ» περιεχόμενο χωρίς βαριά γραφικά και σύγχρονο hardware για να το υποστηρίξει.

 

Κλείσιμο 

Περιοχή πελατών