fbpx

e-commerce platform. Το δικό μας ΑΠΟΛΥΤΟ, δικό σας ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.

Στους πρόσφατους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, η Τζαμάικα είδε τρεις αθλήτριές της να κατακτούν και τα τρία Ολυμπιακά Μετάλλια στα 100μέτρα. Τόμσον, Φρέιζερ και Τζάκσον κατέκτησαν Χρυσό, Αργυρό και Χάλκινο και κατάφεραν το υπέροχο και σπάνιο 3on3, σε διοργάνωση αυτού του επιπέδου. Μόλις άλλες 83 φορές έχει γίνει αυτό στην παγκόσμια σύγχρονη αθλητική ιστορία.

Αυτό το ακατόρθωτο, το σπάνιο και ιδιαίτερο, έγινε πραγματικότητα και για εμάς εδώ στην Plushost στους δικούς «ολυμπιακούς αγώνες»: τα e-volution Awards. Με τρεις λαμπρές συνεργασίες μας (Central, Plusshop και Nobacco), βραβευθήκαμε με Gold, Silver & Bronze Awards στην κατηγορία E-commerce Platform κάνοντας το δικό μας 3on3.

Στην Plushost, όταν μιλάμε για e-commerce platform δεν εννοούμε τα «μηχανικά» μέρη μιας ψηφιακής επιχείρησης, που σίγουρα είναι και αυτό, αλλά το περιβάλλον, τους τρόπους και τις τεχνικές ώστε ο επισκέπτης του e-shop να ζει την καλύτερη δυνατή Εμπειρία Αγοράς. Μια εμπειρία που να μεταφράζεται σε πωλήσεις.

Στην εξίσωση των παραγόντων εκείνων που καθορίζουν την επιλογή αγοράς
του πελάτη έχει προστεθεί δυναμικά πλέον το USER EXPERIENCE

Στην πρόσφατη έρευνα που σχεδιάσαμε και υλοποιήσαμε σε συνεργασία με την FocusBari, τα δύο σημαντικότερα κριτήρια επιλογής ενός e-shop είναι η τιμή του προϊόντος και όσα σχετίζονται με την πλατφόρμα (Ασφάλεια, Προηγούμενη θετική εμπειρία, Ευκολία στη Χρήση, Ταχύτητα site). Είναι λοιπόν σημαντικό να κατανοηθεί ο βαθμός της σημαντικότητας της πλατφόρμας, όχι από την πλευρά του e-επιχειρηματία, αλλά από την πλευρά του καταναλωτή.

Τιμή + Ποιότητα + Εξυπηρέτηση = ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

e-commerce platform. To δικό μας ΑΠΟΛΥΤΟ, δικό σας ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.

Η ανάγκη του χρήστη για κορυφαίο UX κατεγράφη. Και εδώ πρέπει να κατανοηθούν οι προδιαγραφές που απαιτούνται για να έχετε πραγματικά τη δυνατότητα να προσφέρετε εμπειρία χρήσης και να συνδέσετε επιθυμίες και δυνατότητες.

Ένας από τους βασικότερους παράγοντες που θα σας βοηθήσουν να μεταβαίνετε πάντα από το «θέλω» (επιθυμία) στο «μπορώ» (δυνατότητα) είναι η επιλογή της σωστής πλατφόρμας για το e-shop σας.

Μία e-commerce platform, όπως αυτή που έχουμε δημιουργήσει στην plushost.gr, πρέπει να υποστηρίζει την πιο «έξυπνη» τεχνολογία. Γιατί;

Γιατί μόνο έτσι θα μπορείτε να προσφέρετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη, τα δεδομένα της οποίας αλλάζουν ταχύτατα. Όσο πιο έξυπνη η πλατφόρμα σας, τόσο πιο γρήγορα & αποτελεσματικά μπορεί να προσαρμοστεί σε μεταβαλλόμενες απαιτήσεις του User Experience.

e-commerce platform. To δικό μας ΑΠΟΛΥΤΟ, δικό σας ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.

ΠΟΤΕ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΜΙΑ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ «ΕΞΥΠΝΗ»;

1) Όταν παρέχει Διαχειριστικό Περιβάλλον προσαρμοσμένο στα μέτρα της επιχείρησής σας ανάλογα με το επίπεδο ελέγχου και ανάλυσης που επιθυμεί ο διαχειριστής.
Δηλαδή, η πλατφόρμα σας δίνει τη δυνατότητα να μην εξαρτάστε από τρίτο πάροχο διαχείρισης ⇒ Έχετε απόλυτο έλεγχο διαχείρισης

e-commerce platform. To δικό μας ΑΠΟΛΥΤΟ, δικό σας ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.

2) Όταν σας επιτρέπει την ανάπτυξη εφαρμογών χωρίς επιπλέον κόστος.
Στην πλατφόρμα μας οποιαδήποτε εφαρμογή είναι 100% προσαρμοζόμενη (customizable) στις ανάγκες της επιχείρησής σας. Δεν πρόκειται μόνο για έτοιμα add-ons αλλά για εργαλεία πλήρως παραμετροποιήσιμα που ενεργοποιούνται όποτε επιθυμείτε εσείς,  χωρίς να επηρεάζεται ο προϋπολογισμός της επιχείρησής σας.
Δηλαδή,  η πλατφόρμα σας δίνει τη δυνατότητα να μην δαπανάτε χρόνο & χρήματα στην προσαρμογή εφαρμογών ⇒ Έχετε τον απόλυτο έλεγχο των δαπανών σας χωρίς να μπαίνετε στο δίλημμα «εξελίσσομαι» ή «εξοικονομώ»

e-commerce platform. To δικό μας ΑΠΟΛΥΤΟ, δικό σας ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.

3) Όταν επιτρέπει την αλλαγή του design της πλατφόρμας οποιαδήποτε στιγμή. Η πλατφόρμα σας πρέπει να επιτρέπει την αλλαγή στον τρόπο εμφάνισης φίλτρων, αναζήτησης, εμφάνισης των προϊόντων και της αρχικής σελίδας, κατηγοριοποιήσεις κλπ. Γιατί αυτό είναι απολύτως απαραίτητο; Διότι το design/σχεδιασμός αλλάζει συνεχώς για να υπηρετεί τους διαρκώς μεταβαλλόμενους κανόνες/απαιτήσεις ευχρηστίας.
Δηλαδή, η πλατφόρμα σας δίνει τη δυνατότητα να διατηρείτε το e-shop σας πάντα φιλικό προς τον χρήστη Έχετε καλύτερο έλεγχο του User Experience υιοθετώντας κάθε νέο τεχνολογικό απόκτημα

4) Όταν  επιτρέπει την ενσωμάτωση εφαρμογών Αrtificial Intelligence & Machine Learning. Η πλατφόρμα της online επιχείρησής σας πρέπει να έχει έτοιμες εφαρμογές για πολυεπίπεδη επεξεργασία των δεδομένων του e-shop σας. Οι εφαρμογές αυτές θα πρέπει επίσης να έχουν τη δυνατότητα να παραμετροποιηθούν για να σας δίνουν τα δεδομένα με τον τρόπο εσείς επιλέγετε. Έτσι, διευκολύνονται οι εμπορικές και οι επενδυτικές αποφάσεις που αφορούν στο marketing & την εμπορική διαχείριση του project.
Δηλαδή, η πλατφόρμα σας δίνει τη δυνατότητα ενσωμάτωσης «έξυπνων» εφαρμογών ⇒ Έχετε καλύτερο έλεγχο των δεδομένων, οπότε και βέλτιστη αξιοποίησή τους

e-commerce platform. To δικό μας ΑΠΟΛΥΤΟ, δικό σας ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.

5) Όταν επιτρέπει τη δυνατότητα διασυνδέσεων με εφαρμογές τρίτων. Η πλατφόρμα της online επιχείρησης πρέπει να προσαρμόζεται ώστε να μπορεί να «κουμπώσει» σε όλες τις εφαρμογές τρίτων παρόχων είτε πρόκειται για ERP, courier, τράπεζες είτε για marketplaces και κανάλια επικοινωνίας. Η λέξη κλειδί εδώ είναι: customization. Η πλατφόρμα σας δεν πρέπει να προσφέρει «έτοιμα» εργαλεία καθώς αυτά περιορίζουν τις δυνατότητες διασύνδεσης.
Δηλαδή, η πλατφόρμα σας έχει τη δυνατότητα να φέρνει κάθε εργαλείο «στα μέτρα της» δηλαδή στα «μέτρα σας». ⇒ Έχετε καλύτερο έλεγχο της προσαρμοστικότητας όλων των καναλιών σας

6) Όταν επιτρέπει υψηλές ταχύτητες σε όλους τους τομείς. Η πλατφόρμα σας πρέπει να βασίζεται σε τεχνολογία που εξασφαλίζει πάντα υψηλές ταχύτητες και προσφέρει δυνατότητα ελέγχου καθημερινά, καθώς και αυτόματη διόρθωση των προβλημάτων. Με απλά λόγια, θα πρέπει να μπορείτε με την πλατφόρμα σας:
•  να  ελέγχετε πού αποθηκεύεται το κάθε είδος δεδομένων που σχετίζεται με το e-shop (data πελατών, media content, search results κλπ)
• να τρέχετε αυτόματους ελέγχους ανά τακτά χρονικά διαστήματα κατά τη διάρκεια κάθε μέρας και  σε περίπτωση που η ταχύτητα πέσει σε κάποια σελίδα για τον οποιονδήποτε λόγο, το πρόβλημα αυτό να διορθώνεται αυτόματα. Σε περίπτωση που η αυτόματη διόρθωση δεν είναι εφικτή, πρέπει να υπάρχει η δυνατότητα εντοπισμού του προβλήματος με ακρίβεια και να διορθώνεται χειροκίνητα.
Η πλατφόρμα σας δίνει τη δυνατότητα υψηλών ταχυτήτων  στη φόρτωση σελίδων, στην συλλογή πληροφοριών, στην επίλυση προβλημάτων ⇒ Έχετε απόλυτο έλεγχο οποιοιδήποτε προβλήματος μπορεί να επηρεάσει αρνητικά το user experience και, συνεπώς, το conversion rate.

7) Όταν επιτρέπει τον έλεγχο & τη συγκέντρωση στοιχείων σε μια βάση. Οι περισσότερες πλατφόρμες ελέγχουν τη λειτουργία του e-shop μέχρι ένα σημείο.  Όλα όσα αδυνατεί να συγκεντρώσει ως πληροφορία μια πλατφόρμα, οι e-επιχειρηματίες καλούνται να τα εντοπίσουν μέσω άλλων εφαρμογών (google analytics, tracking παραγγελιών, έλεγχος παραστατικών κλπ).
Η πλατφόρμα σας δίνει τη δυνατότητα συγκέντρωσης στοιχείων σε μία βάση ⇒ Έχετε απόλυτο έλεγχο & γνώση των πληροφοριών της e-επιχείρησής σας

Μια έξυπνη e-commerce πλατφόρμα είναι προαπαιτούμενο της επιχειρηματικής σας επιτυχίας. Στα κατάλληλα «χέρια» ενός hard-core e-commerce agency, όπως η Plushost, είναι σίγουρο ότι θα γίνει το πιο ισχυρό ανταγωνιστικό σας πλεονέκτημα.

Οι συμβιβασμοί είναι συνηθισμένο φαινόμενο στην επιχειρηματική ζωή. Εμείς, στην Plushost θέλουμε να αφαιρέσουμε από τη λίστα των δικών σας συμβιβασμών οτιδήποτε θα αφορά στην τεχνολογική αρτιότητα της πλατφόρμας της e-επιχείρησής σας. Αυτή η στοχοπροσήλωσή μας στη δική σας κορυφαία εμπειρία πελάτη από τα services της Ομάδας μας είναι που έφερε το ΑΠΟΛΥΤΟ στην κατηγορία e-commerce platform στα e-volution Awards 2022.

Επικοινωνήστε μαζί μας