Φεβρουάριος 3 2013
Σχόλια: Comments Off

Το Διαδίκτυο στην Ελλάδα : Εμπόδια και Προοπτικές

Ο ΙΟΒΕ σε συνεργασία με τη GOOGLE, διεξήγαγε την έρευνα “Το Διαδίκτυο στην Ελλάδα : Εμπόδια και Προοπτικές”.

Το διαδίκτυο και οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες αποτελούν σήμερα μέσο διασύνδεσης εκατομμυρίων χρηστών παγκοσμίως. Πλήθος συναλλαγών μεταξύ πολιτών, επιχειρήσεων και του δημοσίου απέχουν μόνο μερικά «κλικ» από τη διεκπεραίωσή τους, εξοικονομώντας, χρόνο, κόστος, ακόμα και ενεργειακούς πόρους.

Η χρήση του διαδικτύου στην Ελλάδα αυξάνεται, με ρυθμό βραδύτερο από τον Ευρωπαϊκό μέσο όρο

Στην Ελλάδα ωστόσο το ποσοστό των Ελλήνων που χρησιμοποιεί και αξιοποιεί τις ευκαιρίες που παρέχει το διαδίκτυο σήμερα – παρά τη βελτίωση των τελευταίων ετών – παραμένει χαμηλότερο του ευρωπαϊκού μέσου όρου, όπως τουλάχιστον γίνεται εμφανές από διάφορους επίσημους δείκτες. Στους πολίτες, ο ρυθμός σύνδεσης στο διαδίκτυο τα τελευταία 8 έτη έχει τριπλασιαστεί, ωστόσο υστερεί σημαντικά σε σχέση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.

Το 2011 μόλις οι μισοί Έλληνες ιδιώτες εμφανίζονται συνδεδεμένοι σε ευρυζωνικά δίκτυα, ενώ το υπόλοιπο μέρος του πληθυσμού, φαίνεται διστακτικό έως αρνητικό στο να συνδεθεί. Αντίθετα, πιο ικανοποιητική είναι η εικόνα στο ποσοστό των επιχειρήσεων που χρησιμοποιούν το διαδίκτυο σε καθημερινή βάση, με αποτέλεσμα να υπολείπονται ελάχιστα σε σχέση με τον αντίστοιχο ευρωπαϊκό μέσο όρο. Τέλος, παρά τις σημαντικές προσπάθειες για την πλήρη ψηφιοποίηση των υπηρεσιών του κράτους, τα επίπεδα ηλεκτρονικής διακυβέρνησης στην Ελλάδα, υστερούν επίσης σημαντικά από τα αντίστοιχα ευρωπαϊκά.

Στους παρακάτω συνδέσμους μπορείτε να διαβάσετε τα ενδιαφέροντα αποτελέσματά της.

http://www.iobe.gr/media/Hmerides/iobeGooglepresentationfinal.pdf

http://www.iobe.gr/media/Hmerides/IOBEfinalstudy13.pdf

Εμπιστευτείτε την εμπειρία της Plushost.gr για να αποκτήσετε ηλεκτρονικό κατάστημα. Δείτε τα χαρακτηριστικά της προσφοράς μας για την κατασκευή e shop.

Κλείσιμο 

Περιοχή πελατών