Ιούλιος 27 2011
Σχόλια: Comments Off

Το ηλεκτρονικό εμπόριο γίνεται …παιχνίδι

ηλεκτρονικό εμπόριο

 

Το ηλεκτρονικό εμπόριο γίνεται …παιχνίδι.

Παπούτσι από τον τόπο σου κι ας είναι μπαλωμένο; Όχι πια.

Παρήλθε η… παντοδυναμία της εντοπιότητας. Τα δεδομένα της αγοράς ανατράπηκαν με τη ραγδαία ανάπτυξη του ηλεκτρονικού εμπορίου και την αλματώδη αύξηση των λιανικών πωλήσεων μέσω διαδικτύου. Βασική αιτία η σημαντική εξοικονόμηση χρημάτων σε ποσοστό 30% έως και 50% (σε περιπτώσεις προσφορών και εκπτώσεων), που πετυχαίνει ο αγοραστής «σερφάροντας».

Ακόμη και οι δαπανηρές και ψυχοφθόρες διαδικασίες επιστροφής του ελαττωματικού προϊόντος, οι οποίες οφείλονταν στους κανονισμούς της κάθε εταιρείας και στη διαφορετικότητα της νομολογίας της χώρας, όπου αυτή εδρεύει, για τις on line αγορές, αναμένεται σύντομα να εκλείψουν.

Η νέα ευρωπαϊκή οδηγία περί προστασίας των καταναλωτών, που ψηφίστηκε πρόσφατα από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αποσαφηνίζει και απλουστεύει τις διαδικασίες για το εξ αποστάσεως εμπόριο. Ισχύει για τους καταναλωτές σε όλη την ΕΕ και ειδικά για τις αγορές από άλλη χώρα και αποτελεί μεγάλο βήμα για την ανάπτυξη της ενιαίας εσωτερικής αγοράς.

Η οδηγία έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από το καταναλωτικό κοινό, αλλά και τις επιχειρήσεις, αφού η εφαρμογή θα ωφελήσει και τις δύο πλευρές. Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Καταναλωτών, Γιώργος Λεχουρίτης, αναφερόμενος στη ραγδαία ανάπτυξη του ηλεκτρονικού εμπορίου και στη δυναμική της ευελιξίας αυτών των αγορών, χαρακτήρισε την οδηγία για την προστασία των καταναλωτών ως τη σημαντικότερη εξέλιξη στον τομέα του κοινοτικού εμπορίου.

Πηγή: http://www.thebest.gr/

Απόκτησε τώρα το δικό σου ηλεκτρονικό κατάστημα και αύξησε το πελατολόγιο της επιχείρησής σου. Εμπιστέψου την εμπειρία της Plushost.gr. Εδώ θα βρεις την προσφορά για κατασκευή eshop. Δες ποια είναι η εμπειρία των εταιριών που συνεργάστηκαν μαζί μας.

Κλείσιμο 

Περιοχή πελατών