Σεπτέμβριος 25 2013
Κατηγορία:
Uncategorized
Σχόλια: Comments Off

Έρευνα της ΚτΠ για τις ψηφιακές τεχνολογίες στις επιχειρήσεις

Νέες Τεχνολογίες στις επιχειρήσεις

Έρευνα του Παρατηρητηρίου για τη Διοικητική Μεταρρύθμιση της Κοινωνίας της Πληροφορίας Α.Ε. (ΚτΠ), καταδεικνύει ότι σχεδόν το σύνολο των ελληνικών επιχειρήσεων διαθέτει υπολογιστή και έχει πρόσβαση στο Διαδίκτυο, όμως, ο βαθμός αξιοποίησης των διαθέσιμων ψηφιακών εργαλείων και υπηρεσιών κινείται σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα.

Αυτό είναι το βασικό συμπέρασμα που προκύπτει από την έρευνα, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Α’ τρίμηνο του 2013 με έτος αναφοράς το 2012 και σε δείγμα 1.860 επιχειρήσεων.

Όσον αφορά το Ηλεκτρονικό Εμπόριο, σε πολύ χαμηλά επίπεδα βρίσκεται η χρήση του Διαδικτύου ως καναλιού πωλήσεων. Συγκεκριμένα, μόλις το 6,1% των επιχειρήσεων δέχθηκαν online παραγγελίες για προϊόντα ή υπηρεσίες μέσω Διαδικτύου, αντιπροσωπεύοντας το 7,5% του συνολικού τους τζίρου. Ο μόνος κλάδος όπου η κατάσταση είναι καλύτερη είναι αυτός των καταλυμάτων/εστίασης (39,6%), λόγω του ότι πλέον οι κρατήσεις δωματίων γίνονται κυρίως μέσω Internet. Ωστόσο, οι ελληνικές επιχειρήσεις δε χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο ούτε για αγορές, καθώς μόλις το 12,5% των επιχειρήσεων έχει αποστείλει ηλεκτρονικές παραγγελίες.

Μπορείτε να δείτε ολόκληρη την έρευνα πατήστε εδώ: http://icteval.ktpae.gr/stats/delivery/ ή κατεβάστε το PDF αρχείο από εδώ: http://icteval.ktpae.gr/stats/delivery/files/ktp189.pdf

Κλείσιμο 

Περιοχή πελατών