Αύγουστος 25 2012
Κατηγορία:
SEO
Social networks
Σχόλια: Comments Off

Επηρεάζουν τα αποτελεσμάτων της Google το Facebook και το Twitter

twitter-facebook-google

Επηρεάζουν την κατάταξη τον οργανικών αποτελεσμάτων στο Google το Facebook και Twitter

Η επίσημη θέση της Google σύμφωνα με τον εκπρόσωπό της Matt Cutts, το Twitter και το Facebook είναι από τους παράγοντες κατάταξης στα οργανικά αποτελέσματα της Google και των μηχανών αναζήτησης γενικότερα.

Μέχρι τον Μάιο του 2010 οι ανακοινώσεις της Google έλεγαν ότι δεν επηρεάζουν τις κατατάξεις στα οργανικά αποτελέσματα στα μέσα του Δεκέμβρη ανακοίνωσαν ότι καταλαβαίνουν τη σημαντικότητα του κάθε συνδέσμου από το πόσο δημοφιλής είναι ο εκάστοτε εκδότης περιεχομένου.

Αυτό σημαίνει ότι κάθε φορά που δημοσιεύεται ένα link, οι μηχανές αναζήτησης αναλύουν εάν και πόσο θα ασχοληθούν με αυτό οι followers του εκδότη. Αυτό που λέει η κοινή λογική είναι ότι εάν δεν τους αρέσει ή εάν δεν το θεωρήσουν σημαντικό τότε απλά δεν θα το μοιραστούν και δεν θα το διαδώσουν.

Βέβαια σε πρώτη φάση χρησιμεύει περισσότερο για το live search που χρειάζονται άμεσα αποτελέσματα και τα αντλούν στιγμιαία από πηγές όπως το Twitter. Στην συνέχεια όμως και αφότου περάσει ένα εύλογο χρονικό διάστημα θα είναι σε θέση να αποφασίσουν εάν θα πρέπει να του δοθεί μεγαλύτερη βαρύτητα. Για ακόμα μία φορά η λέξη κλειδί της όλης υπόθεσης είναι η ποιότητα του περιεχομένου και το κύρος και η αξιοπιστία των χρηστών που συνδέονται και διαδίδουν την κάθε πληροφορία. Μπορείτε να δειτε βίντεο με τον Matt Cutts, τον head of Google’s Webspam team.

Κλείσιμο 

Περιοχή πελατών