Οκτώβριος 16 2011
Σχόλια: Comments Off

Δημιουργήστε ένα κερδοφόρο ηλεκτρονικό κατάστημα

 

Ηλεκτρονικό εμπόριο και drop shipping

Θα ξεκινήσουμε με το niche marketing και την εφαρμογή του στο ηλεκτρονικό εμπόριο. Τώρα θα πάμε να δημιουργήσουμε μία σειρά από ηλεκτρονικά καταστήματα που πουλάνε προϊόντα με την μέθοδο του drop shipping. Αρχικά θα πρέπει να αποφασίσετε για τον χαρακτήρα και το niche του ηλεκτρονικού σας καταστήματος.

Με λίγα λόγια τι προϊόντα θα πουλάει. Ο στόχος είναι να βρείτε 10 πιθανά niches και στην συνέχεια μελετώντας τον ανταγωνισμό και τις οικονομικές προοπτικές, να καταλήξετε σε 4 ή 5 από αυτά.

Καλό θα ήταν να μην εμπλακείτε σε κάποιο πολύ ανταγωνιστικό niche στο πρώτο σας ηλεκτρονικό κατάστημα, γιατί μπορεί να απογοητευτείτε. Δραστηριοποιηθείτε στην αρχή σε ένα niche που είναι πιο βατό, ώστε να αρχίσετε σχετικά γρήγορα να κερδίζετε χρήματα.

Όταν έχετε εξασφαλίσει ένα σταθερό εισόδημα, μπορείτε να δοκιμάσετε τις δυνάμεις σας σε πιο ανταγωνιστικούς χώρους. Ούτως ή άλλως το πόσο ανταγωνιστική είναι μία αγορά, είναι θέμα καθαρά υποκειμενικό.

Αν έχετε μια νέα πρόταση, μια νέα προσέγγιση στην αγορά, είστε αυτόματα πάνω από τον ανταγωνισμό. Θα πρέπει να θυμάστε ότι οι ερασιτέχνες ανταγωνίζονται ενώ οι επαγγελματίες δημιουργούν.

Επίσης θα πρέπει να μετρήσετε και την ζήτηση που έχει μία αγορά. Στο διαδίκτυο, όταν μιλάμε για ζήτηση, στην ουσία μιλάμε για λέξεις-κλειδιά και τον αριθμό των αναζητήσεων που έχουν κάθε μήνα.

Για παράδειγμα η keyword «οθόνη» έχει στην Google 62,500 αναζητήσεις τον μήνα. Είναι λογικό πως αν δημιουργήσετε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα που πουλάει οθώνες και πλασαριστείτε ψηλά για τη την συγκεκριμένη λέξη-κλειδί, να έχετε ένα πολύ σημαντικό αριθμό επισκέψεων.

Όταν θα έχετε καταλήξει σε ποια αγορά θα δραστηριοποιείται το ηλεκτρονικό σας κατάστημα, θα πρέπει να βρείτε προμηθευτές.

Για τη δημιουργία του ηλεκτρονικού καταστήματος, θα πρέπει να ζητήσετε την βοήθεια μίας αξιόπιστης εταιρίας που κατασκευάζει eshop. Μπορείτε να δημιουργήσετε ένα αξιόπιστο ηλεκτρονικό κατάστημα με 1500 ευρώ και πάνω. Δεν είναι και πολλά για να ξεκινήσεις μια επιχείρηση.

Η συμβουλή μας εδώ είναι η εξής: Αν έχετε αποφασίσει να επενδύσετε στο διαδίκτυο καλό θα ήταν να απευθυνθείτε σε μία σοβαρή εταιρία για να δημιουργήσει το ηλεκτρονικό κατάστημα και εσείς ασχοληθείτε με άλλα θέματα που ζητούν την προσοχή σας. Γενικά άποψή μας ειναι πως ποτέ δεν πρέπει να κάνεις πράγματα που μπορείς να πληρώσεις κάποιον άλλο να κάνει για σένα. Τέλος, για να μπορείτε να βγάλετε χρήματα από ένα e-shop, θα χρειαστείτε επισκέψεις. Στο Blog μας, θα βρείτε τις πληροφορίες που χρειάζεστε ώστε να δημιουργήσετε μία μεγάλη ροή επισκεπτών προς το ηλεκτρονικό σας κατάστημα.

Εμπιστευτείτε την εμπειρία της Plushost.gr για να αποκτήσετε ηλεκτρονικό κατάστημα. Δείτε τα χαρακτηριστικά της προσφοράς μας για την κατασκευή eshop.

Κλείσιμο 

Περιοχή πελατών